Lägesuppdatering 2015-04-15

Fibervänner!

I måndags hade vi ett nytt styrelsemöte då vi gick igenom vad som har hänt sen sist, samt planerade för årsmötet som hålls nästa tisdag den 21 april.

Den 1 april lämnade vi över den uppdaterade adresslistan till IP-Onlys samarbetspartner ByNet, som kommer att uppdatera prospekteringen. Vidare jobbar vi med att få klart med innehållet i vårt samarbetsavtal med IP-Only, markavtalet och anslutningsavtalet. Det är en utmaning men jag hoppas att vi snart är i hamn med dessa.

Reglerna från jordbruksverket har uppdaterats och blir klarare, men vi har nog inte sett det sista. Prioriteringen av vilka som får stöd görs av länsstyrelsen med ett poängsystem som omfattar 3 områden. De är storleken på den andel av permanentboende fastighetsägare som ansluter sig, storleken på föreningen samt professionalismen hos styrelsen. Utmaningen är anslutningsgraden som bör vara minst 75% för att vi ska ha bra chans. Vi har svårt att få fram vår anslutningsgrad, men jag tror vi har en bra bit kvar till 75%.

Slutligen, ni kommer väl till nästa veckas årsmöte på Hembygdsgården i Visseltofta. Det är då ni har möjlighet att forma den styrelse ni vill ha. Jag kommer planenligt att avgå som ordförande, då jag den 1 juli kommer att ta över ett annat hedersamt ordförandeskap.

Vi ses på årsmötet
Hälsar
Sven-åke